X

Proiecte

Colegiul Național „Calistrat Hogaș” din Tecuci își anunță participarea la Concursul național EUROSCOLA, ediția a XI-a (2018-2019), ediție care se va desfășura sub titlul generic „Europa pentru noi.”

 

Colegiul nostru se înscrie în această competiție cu proiectul ” Muzeu tecucean – UNICITATE.TRADIȚIE.CONTINUITATE”.

 

Proiectul realizat cu finanțare europeană, ales spre a fi promovat în cadrul campaniei, este ”Reconversie funcțională, consolidare și restaurare – Muzeul Mixt Tecuci” (astăzi Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” Tecuci) Contract: nr. 2755, cod SMIS 20921 derulat în municipiul Tecuci, județul Galați.
Proiectul co-finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru dezvoltare Regională a fost derulat în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 – ”Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului”, Domeniul major de intervenție 5.1- ”Restaurarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, crearea și modernizarea infrastructurilor conexe”, în valoare totală de 17.852.246,34 lei.

Scopul proiectului constă în informarea și conștientizarea membrilor comunității asupra beneficiilor aduse de implementarea unui proiect cu finanțare europeană.

Printre obiectivele proiectului se numără:

  1. Conştientizarea elevilor cu privire la patrimoniul cultural, la istoria orală a comunităţii locale.
  2. Promovarea activităților desfășurate la Muzeul de Istorie Teodor Cincu Tecuci în parteneriat cu școlile din municipiul Tecuci și din Republica Moldova.
  3. Stimularea şi valorificarea creativităţii elevilor prin participarea la activităţi în cadrul proiectului educativ.
  4. Promovarea imaginii patrimoniului cultural local faţă de factorii din ţară, dar şi din spaţiul european, prin realizarea unei campanii de informare şi conştientizare.
  5. Realizarea unei campanii de informare și conștientizare a beneficiilor aduse comunității locale de proiectul”Reconversie funcțională, consolidare și restaurare – Muzeul Mixt Tecuci” Contract: nr. 2755, cod SMIS 20921.

Activitățile desfășurate in cadrul proiectului se vor desfășura în colaborare si cu sprijinul Muzeului de Istorie Teodor Cincu Tecuci, atât in calitate de instituție beneficiară a proiectului de reconversie funcțională, consolidare și restaurare, dar și în calitate de partener al echipei de proiect.

Echipa de proiect cuprinde 24 de elevi din clasele a X-a – a XII-a și este coordonată de doamnele profesoare Marin Oana Maria și Onica Monica Iuliana.

Viziteaza website-ul Muzeu Tecucean ( clic AICI )

Viziteaza pagina Facebook al proiectului Muzeu Tecucean ( clic AICI )

Viziteaza pagina proiectului ( pentru detalii clic AICI )

Leave a Comment