X

În orașul Tecuci au fost descoperite două necropole

În Tecuci au fost descoperite două necropole

În orașul Tecuci au fost descoperite două necropole, una în 1970 (punctul Grădina lui Tiron) și cealaltă în anul 1971 (punctul Fabrica de Ambalaje Metalice)

Necropola F.A.M. a fost descoperită cu prilejul turnării fundațiilor pentru Fabrica de Ambalaje Metalice. Cu acest prilej au fost recuperate un număr de 9 morminte, dintre care 2 sunt de incinerație și 7 sunt morminte de înhumație. Orientarea mormintelor era în jurul axei N-S, cu deviațiile spre E și V, în funcție de timpul din zi când au fost înmormântați. Inventarul funerar totalizează un număr de 61 de obiecte și este format din accesorii vestimentare, obiecte de port și podoabă, obiecte de uz casnic și recipiente din lut.

Necropola Grădina lui Tiron a fost descoperită cu ocazia săpării fundațiilor pentru construcția unor blocuri pe strada Gheorghe Petrașcu. În acest loc au fost salvate un număr de 11 morminte, forma gropilor neputând fi determinată datorită situației descoperirii. Orientarea scheletelor era în jurul axei N-S, iar inventarul funerar era format din recipiente din ceramică, sticlă, accesorii vestimentare și piese de port și podoabă.

Tecuci – punctul La Plopi

În anul 2012, în cadrul proiectului de realizare a variantei ocolitoare a oraşului, a fost realizată o cercetare arheologică preventivă pe suprafaţa destinată lucrării. Altfel, a fost identificat un cenuşar şi 169 complexe de locuire aparţinând epocii bronzului (Cutura Noua), Hallstatt-ului timpuriu şi sec. IV p. Chr. Materialul arheologic recoltat din cenuşar şi complexe, de factură Noua, constă în ceramică fină şi grosieră, având diferite forme şi ornamente realizate prin incizie, precum şi o serie de unelte din os şi piatră.

Admin:
Leave a Comment