X
    Categorii: Artă

Expoziţia de artă plastică „IN MEMORIAM AUREL MANOLE”

Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” în colaborare cu Biblioteca Municipală „Ştefan Petică” a organizat miercuri, 24 octombrie 2018, ora 11:00, expoziţia de artă plastică „IN MEMORIAM AUREL MANOLE”.

Lucrările sunt expuse la Galeria „Helios” a Bibliotecii Municipale „Ştefan Petrică”, iar expoziţia poate fi vizitată până pe data de 7 noiembrie 2018.

Prezentarea expoziţiei a fost făcută de către artistul plastic gălăţean Gheorghe Andreescu.

Pictorul Aurel Manole, artist de o excepţională valoare, care şi-a legat destinul de pensulă şi şevalet încă de la vârsta de patru ani, este considerat de specialişti ca fiind inventatorul pictografiei. Invenţia sa – „Amestec şi fuziune cromatică şi instrumente de lucru” – brevetată de OSIM în 1997) a luat naştere pe când acesta era doar un copil.Născut în 1953, la Galaţi, a absolvit Institutul de Artă al Universităţii din Iaşi şi Academia de Arte Decorative şi Design.
Prima mare recunoaştere internaţională a tablourilor sale realizate în această manieră a venit în 1990, în Franţa, la Fayance, unde a obţinut Marele Premiu. De asemenea, a mai fost premiat în Germania, Anglia şi în SUA.

În paralel cu activitatea artistică, Aurel Manole a desfăşurat şi o prolifică activitate didactică, împărtăşindu-şi talentul şi cunoştinţele elevilor de la Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin” din Galaţi şi Liceul de Artă „Hariclea Darclée” din Brăila.

Aurel Manole a avut peste 70 de expoziţii personale deschise în ţară şi în străinătate, a fost un participant permanent la Taberele de Creaţie „Atlantykron” de la Capidava, unde a coordonat atelierul de Arte Plastice din 1993 până în 2015 şi a făcut parte din delegaţia României la Congresele Europene de SF de la Fayence – Franţa (1990), Freudenstadt – Germania (1992), Marea Britanie (1993), Vilnius – Lituania (1996), Dortmund -Germania (1999), Gdynia – Polonia (2000) şi Praga – Cehia (2002). A fost, de asemenea, prezent şi la Convenţiile Mondiale de sciencefiction de la Glasgow (1995) şi Los Angeles (1996).

A încetat din viaţă pe data de 8 noiembrie 2015.

 

 

Admin:
Postari asemanatoare
Leave a Comment