X

EGO-ul din Tecuci, participă la un concurs internațional

EGO – ul din Tecuci, participă la un concurs internațional

Autoturismul marca EGO 4/14, fabricat la Berlin în 1924, aflat în patrimoniul Muzeului de Istorie ,,Teodor Cincu”, în urma unei frumoase donații făcute de colonelul Gheorghe Petrașcu, din anul 1985, va participa zilele acestea la un eveniment automobilistic de nivel internațional.

Astfel, în ziua de 24 iunie, sub Înaltul Patronaj al MS Regelui Mihai I al României, Asociația Retromobil Club România organizează la Muzeul Național Peleș, Concursul de Eleganță Sinaia-2017 (CES), eveniment inclus și în calendarul Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA). La ediția din acest an participă peste 30 de mașini din Marea Britanie, Ungaria, Bulgaria și România. Automobilul din Tecuci este cel mai ,,vârstnic” dintre participanții competiței și concurează la categoria Antebelice Cabriolet.

Vor fi distribuite pliante cu lista automobilelor participante şi numerele de concurs ale acestora precum şi buletine de vot. Publicul va putea vota exemplarul preferat depunând buletinele de vot în urna din faţa terasei ,,La tunuri”. Fiecare vizitator poate vota un singur automobil înscriind în buletinul de vot, numărul mașinii preferate.

Pe baza voturilor exprimate va fi decernat ,,Premiul Publicului”. Președintele juriului CES – 2017 este Jean Jaque Martens (Belgia).

După ce în urmă cu câțiva ani EGO – ul tecucean s-a bucurat de o reparație capitală făcută prin efortul SC Domino Film SRL, București, sub coordonarea inginerului Gabriel Jelea, acum, prin sprijinul oferit de un tecucean stabilit în Constanța, ing. Gabriel Bălan, bijuteria tehnică a muzeului pătrunde în lumea mare a eleganței automobilistice.

Mașina are de câteva zile toate documentele care îi permit participarea la orice eveniment automobilistic național și internațional:

cartea tehnică cu omologare individuală de circulație, certificat de înmatriculare, inspecția tehnică, certificat FIVA și nu în ultimul rând numere de înmatriculare, GL 24 EGO.

În intervalul de timp cât emblema Tecuciului defilează prin țară la expoziții și raliuri automobilistice, cu sprijinul Primăriei va fi reamenajat la standarde deosebite, garajul din curtea muzeului, care să permită o păstrare în condiții de protecție corespunzătoare și în același timp posibilități de vizitare a mașinii, inclusiv în sezonul rece.

Rezultatul concursului de Eleganță Sinaia-2017

Debutul în lumea mare a automobilelor de epocă a fost unul de mare succes pentru ,,bijuteria” aflată în patrimoniul Muzeului de Istorie ,,Teodor Cincu” din Tecuci.

Mașina marca EGO, producție 1924, donată muzeului în anul 1985 de colonelul Gheorghe Petrașcu, a fost înscrisă la categoria de concurs, Antebelice Cabriolet, unde a obținut Premiul III. Juriul competiției a mai acordat automobilului tecucean GL 24 EGO, Premiul pentru cea mai veche mașină istorică din Concursul de Eleganță Sinaia-2017. Înainte cu câteva zile de eveniment, aceeași mașină a primit Carte de identitate din partea Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA).

Cartea de identitate EGO A

Cartea de identitate EGO B

Afişul evenimentului

Admin:
Postari asemanatoare
Leave a Comment