X

Conservatorismul – de la istorie și noblețe la actualitate

Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” Tecuci organizează în parteneriat cu Institutul de Istorie „A. D. Xenopol”- Academia Română Filiala Iași conferința: „Conservatorismul – de la istorie și noblețe la actualitate”. Evenimentul va avea loc vineri, 14 februarie 2020 începând cu ora 12:00. Invitați din mediul academic ieșean vor prezenta atât experiența conservatoare românească din secolul XIX, cât și renașterea prezentă a conservatorismului și soluțiile pe care acesta le propune problemelor actuale ale societății românești.

Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” Tecuci organizează în parteneriat cu Institutul de Istorie „A. D. Xenopol”- Academia Română Filiala Iași conferința: „Conservatorismul – de la istorie și noblețe la actualitate”. Evenimentul va avea loc vineri, 14 februarie 2020 începând cu ora 12:00. Invitați din mediul academic ieșean vor prezenta atât experiența conservatoare românească din secolul XIX, cât și renașterea prezentă a conservatorismului și soluțiile pe care acesta le propune problemelor actuale ale societății românești.

Secvențele conferinței vor fi următoarele:

Dr. Remus Tanasă – Partidul Conservator și viziunea sa asupra dezvoltării României (1880-1918),

Dr. Corneliu Ciucanu – Elemente conservatoare în politica și societatea românească din perioada interbelică (1918-1940),

Dr. Paul Nistor – Conservatorismul euro-atlantic dupa 1945: doctrinari, cărți fundamentale, idei, soluții pentru problemele actuale.

Evenimentul va avea loc la sediul muzeului din str. 1 Decembrie 1989, nr. 36, intrarea fiind liberă.

Vă așteptăm!

 


      AFISUL EVENIMENTULUI     

 

Admin:
Postari asemanatoare
Leave a Comment