X

Muzeul de Istorie Tecuci organizează evenimentul „Conferințele Unirii”

Anul 2017 a înscris în calendarul evenimentelor  memorabile, împlinirea a 100 de ani de la bătăliile purtate de Armata Română pe câmpurile de luptă de la  Mărăști, Mărășești, Oituz. Primăria Municipiului Tecuci în colaborare cu Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” şi-au propus să comemoreze acest moment, prin organizarea unor manifestări care au rolul de a reaminti momentele istorice  la care tecucenii au participat prin vitejie şi jertfă. Aceste manifestări au inclus o expoziţie tematică ce cuprinde arme albe şi de foc, brevete şi medalii din primul Război Mondial,  un Marş al Recunoştinţei, care s-a dorit a fi un omagiu adus tuturor celor care au luptat vitejeşte pentru apărarea gliei străbune.

Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” Tecuci organizează în parteneriat cu Universitatea „B.P. Hașdeu” Cahul și cu sprijinul Primăriei Municipiului Tecuci, evenimentul „Conferințele Unirii”.

Primul eveniment a avut loc la Cahul, în data de 23 octombrie 2018, la Liceul Teoretic „Ion Creangă” unde au fost prezentate comunicările partenerilor din Tecuci. Ce de-a doua parte are loc miercuri 7 noiembrie 2018, la Colegiul Național „Spiru Haret” Tecuci la ora 12:00 unde vor fi prezentate următoarele comunicări:

  • Conf.univ.dr. Ghelețchi Ion – „Semnificația istorică a anului 1918 în istoria românilor”;
  • Chiciuc Liudmila – „Integrarea Basarabiei în cadrul statului unitar”.

Moderatori ai evenimentului: prof. Viorel Burlacu managerul Muzeului de Istorie „Teodor Cincu” Tecuci și prof. Eugenia Olariu director-adjunct al Colegiului Național „Spiru Haret” Tecuci.

Vă așteptăm cu drag.


     AFIŞUL EVENIMENTULUI    

Admin:
Postari asemanatoare
Leave a Comment