X

Mai… clasic 2017

Mai ... clasic 2017

Unul dintre cele mai valoroase exponate din patrimoniul muzeului tecucean, automobilul EGO, producție 1924, poate fi admirat în Piața „Ovidiu” din Constanța, unde participă la parada „Mai …clasic 2017”.

Evenimentul este organizat în perioada 26-28.mai.2017 de către Retromobil Clubul România și se bucură de o participare deosebită, peste 60 de mașini istorice cu vârsta cuprinsă între 40-113 ani.

Gabriel Bălan a asigurat toate condițiile tehnice și materiale

„Doamna” din Tecuci, are 92 de ani, fiind a doua ca vârstă după un Oldsmobile producție 1904, aparținând organizatorului paradei Retro, domnul Gabriel Bălan, un tecucean stabilit în Constanța dar care din drag de orașul natal a asigurat toate condițiile tehnice și materiale, necesare participării EGO-ului la această expoziție. Gabriel Bălan face parte din board-ul Retromobil Clubul România și este deținător al uneia dintre cele mai valoroase colecții de mașini istorice care, la sfârșitul lunii august, vor putea fi admirate în curtea  Muzeului de Istorie „Teodor Cincu”, din Tecuci.

Reamintim că mașina EGO, donată muzeului de colonelul Petrașcu, este extrem de valoroasă datorită faptului că a fost produsă în serie limitată d 6-7 exemplare din care nu se mai găsesc în funcțiune decât 2.  Din 2007, a primit din partea Retromobil Club România, atestatul de automobil istoric. La sfârșitul lunii iunie, va participa la Concursul de Eleganță Sinaia – dedicat celor mai spectaculoase automobile de epocă, organizat sub egida Casei Regale a României.

Parada retro Conatanţa

Automobilul EGO în Piața „Ovidiu”

Afişul evenimentului

Admin: